Hamisítványok kiszűrése

Nem is gondolta volna, hogy mennyi hamisítvánnyal kecsegtetnek a csalók a gyanútlan vásárlók számára?

Ha még nem olvasta el a hamisítványokról szóló részletet, akkor ne menjen sehova, inkább maradjon itt, és járjon Ön is utána, hogy hogyan lehet ezeket rendesen kiszűrni, hogy minden esetben eredeti termék kerülhessen Önhöz, amely valóban a legjobb hatását is nyújtja majd. 

 

Sajnos ez gyakoribb, mint gondolná, mivel nagyon sokan kereskednek hamis készítményekkel, és azokon a vevőkön akarnak meggazdagodni, akik felületesek. Ön ne tartozzon abba a táborba, akiket kihasználnak, most több pontban olvashat arról, hogy mire fektessen nagyobb figyelmet, illetve miket művelnek a hamis forgalmazók, amikből rá lehet jönni, hogy az a webáruház bizony hamisítványokat forgalmaz

 

A termékek teljesen megegyeznek küllemre az eredetivel szemben, tehát ez még inkább megnehezíti dolgát a gyógyszer kiválasztásában. ha most velünk tart, akkor 99%-os pontossággal meg fogja tudni mondani a talált termékről, és webshopról azt, hogy eredeti vagy hamis.1. Lopott szöveges tartalmak

Erről nagyon könnyen fel lehet ismerni a csalókat, hogy hamis webáruházat üzemeltetnek-e. Hogy miért? Nagyon egyszerű rá a válasz, mégpedig azért lehetséges így a legkönnyebben rajta kapni azon, hogy hamis a webshopjuk, mert nem saját maguk szerkesztik és írják a honlapjukra felkerülő szöveget, hanem a többi eredeti webshop oldaláról lopkodják el. Ez természetesen bűncselekménynek is minősül (szerzői jogok megsértése). Nyilvánvalóan, aki eredeti webpatikát működtet, az nem szeretné megütni a bokáját, így nem kockáztatja meg ezt a lépést sem, tehát az eredeti webáruházak forgalmazója saját maga írja az honlapjára a szövegeit.

 

Hogyan ellenőrizheti le gyorsan? Ennek egy nagyon egyszerű módja van, mégpedig van egy olyan program, amivel ezt megteheti 1 perc alatt, a neve, www.copyscape.com. Rá kell kattintania a talált weboldalon valamelyik termékre, aminek az URL részét kimásolja (a www. utáni rész), ezután csak be kell illesztenie ebbe a programba, és már is láthatja, hogy eredeti vagy hamis termékről van-e szó. Ha másolt tartalmat talált a program, akkor attól óvakodjon, és ne rendeljen, mivel egészsége a legfontosabb, hamis termékeket forgalmazó csalók weboldalán van akkor! Ha nincs másolt és lopott tartalom akkor menjünk tovább a második pontra.

2. Cégszerű hivatalos működés

Onnan rendeljen csak és kizárólag, amely webáruház rendelkezik hazai, vagy külföldi székhellyel, telephellyel, cégnévvel vagy patika névvel, cégjegyzék számmal, adószámmal, ügyfélszolgálati űrlappal és egyéb kapcsolattartási lehetőségekkel, mint az e-mail, vagy telefonszám. Ha hiányosan vannak ezek feltüntetve, mert például csak egy kitöltendő űrlap lehetőség van, akkor tartózkodjon attól az online patikától, mert kétséges, hogy nem eredeti webshopról beszélhetünk, hiszen nem vállalja a céges adatokat. Ez miért van? Mert feltehetőleg nincs cége, ő egy csaló.

3. Vásárlói vélemények elolvasása

Első lépésként, mielőtt hirtelen megrendelne valami kutyulmányt, ami lehet, hogy nem is eredeti, inkább kezdje a már vásárolt vevőknek a beszámolóival, amikből könnyen le tudja szűrni, hogy mi a helyzet azzal a webáruházzal, ahol éppen jár. A google-ba, ha beüti, hogy “termék neve” rendelés vélemények, vagy vásárlás vélemények, akkor már is el tudja ezeket a hozzászólásokat olvasni.

 

Nagyon vigyázzon! Ezt mindenképp olyan vélemény megosztó fórumon hajtsa végre, ahol nem tudnak árulni, eladni ilyesmi termékeket, mert ez esetekben általában csak a pozitív megnyilvánulásokat hagyják meg, a negatívakat minden esetben törlik. Ne vegye figyelembe azokat a véleményeket sem, amit egy gyógyszer rendelő weboldalon talál, hiszen magukról biztosan nem fognak negatív kritikát írni.

4. Furcsa domain név

Furcsa, valótlan és rejtett domain nevek esetén is kerülje el ezen webáruházat, mert több mint valószínű, hogy az nem eredeti, azért rejti a hatóságok elől el ezeket a domain neveket, amelyeket nem tudnak felfüggeszteni. Ezeket figyelje: xyz.cc, xyz.to mert ezeket a hamisítók szokták alkalmazni. A .cc például a kókusz szigeteken bejegyzett domain, a .to domaint pedig a hatóságok sem tudják megszüntetni.

 

A valós, nem rejtett webáruházaknak pedig a következők szoktak lenni a végződésük: .hu .com vagy .eu. 

Ha az előbbi verzió valamelyikét látja, azoknak valami rejtegetni valójuk van, amiért rejtett domain név mögé bújnak, tehát kerülje el messzire ezen webpatikákat is, a biztonságos .hu, .com és .eu végződéseket keresse.

5. Piaci ár alatt

Minden termék esetében lényeges az, hogy ne piaci ár alatt vásárolja meg azt. Éppen ez a tervük a hamisítóknak, hogy nagyon olcsón tukmálják Önre, amire nem fog tudni nemet mondani.

 

Az a probléma, hogy a legtöbb ember mindig azt lesi, hogy hol tudna vásárolni minél olcsóbban, de ez sok esetben nem jó. Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani. A gyógyszereknél meg főleg kell figyelni, hogy mennyire minőségi és megfelelő alapanyagokból állítják össze azt, nehogy szervezetét megkárosítsák, így ez estben a kicsit drágábbat érdemes venni, ami csak pár ezer forinttal több, és a piaci áron van. Ez viszont valóban használni is fog.

6. Csakis a Magyar

Kizárólag magyar nyelvű webáruházból rendeljen és csak Magyarországról feladott csomagot vegyen át. Ha külföldi webshopból rendel, akkor sajnos elég nagy a valószínűsége, hogy átverik, a legtöbbeknek is ez a tapasztalatuk róla, akik már rendeltek külföldről. Ekkor mindig előre kell fizetni, ezért meg van annak a veszélye, hogy Ön kifizette, de csomagja mégsem érkezik meg. Ilyenkor jönnek azzal, hogy a vámon nem engedték át csomagját, ami már nem rájuk tartozik, így ott fog tartani, hogy sok pénzt elbukott a semmiért.

 

Ha a webáruház tényleg Magyar, és olyan székhellyel is rendelkezik, akkor csomagját sem fogja egyéb országból megkapni, ezért figyeljen rá, hogy valóban Magyarországon adták-e fel. Ha a weboldal alapvetően magyar nyelvű, de a küldemény pl. Szlovákiából, Romániából lett feladva, úgy azt utasítsa vissza, mert biztosan hamisítványt fog kapni.

7. Pénzvisszafizetési garancia

A gyógyszer rendelésének leadása előtt győződjön meg róla, hogy pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak a webpatikában. Ha a webáruházat forgalmazók tudják, hogy remek hatással bíró készítményt adnak, akkor nem félnek attól se, hogy ilyen lehetőséget biztosítsanak, mert tudják, hogy nem lesz rá panasz. Ha viszont valami oknál fogva mégsem lenne az oldalon feltüntetve a pénzvisszafizetési garancia, akkor jobb nem kockáztatni, és nem vásárolni onnan.

8. Magánszemélyek általi vásárlás

Különböző helyekről inkább ne vásároljon, mint az edzőterem, az apróhirdetések, kínai piacok, és más magánszemélyektől. Mivel ők nem hivatalos cégek és nem is tudnak nagy tételben gyógyszer gyártótól vásárolni hivatalos körülmények között, így 100% annak az esélye, hogy csak kéz alól az utánzatokat fogják megkapni és azt eredetiként mondva forgalmazni.

Reméljük, hogy Ön nem hagyta ki ennek a cikknek az elolvasását, amiből teljes mértékben ki fogja tudni szűrni ezután, hogy ténylegesen melyik webshopban jár, hamisban, vagy eredetiben. Tartson be minden leírt szabályt, hogy olyan termékre tegyen szert, amit mindig is szeretett volna, és aminek hatása sem marad el.

 

Megbízható forrásból is tud rendelni most rögtön akár, ha minket választ, mert nálunk a rendelés biztonságos, és nem utolsó sorban a szállítás is villámgyors. Ne menjen el mellettünk, inkább válasszon tőlünk egy remek fogyasztószert! Mindig várjuk Önt szeretettel, akár először vásárol nálunk, vagy akár már törzsvásárlónk is. Ha bármi felmerülő kérdése lenne, illetve problémája adódna, akkor írjon ügyfélszolgálatunknak!

Shopping Cart
error: Védett tartalom!!!
Scroll to Top